Schrijven gaat het best met een kwaliteitspen

Er zijn veel mensen, die het fijn vinden om een verhaal op te schrijven met een pen. Ze worden dan niet afgeleid door allerlei dingen die op de computer gebeuren of door opties waar je door de tekstverwerker op wordt geattendeerd. Schrijven met een pen van topkwaliteit is een genot voor de liefhebbers. Ze waarderen de manier waarop de pen in de hand ligt en het gemak waarmee de inkt op het papier vloeit. Om zo’n pen jarenlang met evenveel plezier te kunnen gebruiken is een originele vulling kopen af en toe noodzakelijk.

Gebruik van originele materialen

Een pen, ongeacht of dat een balpen of vulpen is, werkt het beste met de vullingen die daar speciaal voor zijn ontworpen. De inkt in de vullingen is van een optimale kwaliteit en de vullingen passen perfect in de pennen. Het is daarom aan te raden om de originele vullingen aan te schaffen. Bij Parker pennen kopen is dat niet zo’n probleem, want de vullingen daarvoor zijn overal verkrijgbaar. Maar bij merken als Mont Blanc of Waterman kan het lastig zijn om de juiste vullingen bij de pen te krijgen. Vervangende vullingen kunnen gaan lekken en de pennen raken snel verstopt.

Mooie pen cadeau geven</h>

Als je weet dat iemand in je omgeving graag met een pen schrijft kun je die heel blij maken met een nieuwe pen. Een Cross pen aanschaffen is dan een uitstekend idee. Want dat zijn niet alleen hele fraaie slanke pennen om te zien, maar die hebben ook een mechaniek dat levenslang meegaat. Als je een balpen cadeau geeft is dat bovendien een pen waar maar heel zelden een nieuwe vulling in hoeft te worden gedaan. Bij een vulpen is dat natuurlijk een heel ander verhaal, want die vullingen zijn veel sneller leeg.

Persoonlijke smaak

Een luxe pen aan iemand cadeau geven is leuk, maar met een pen schrijven is wel iets waar persoonlijke smaak een rol speelt. Als je iemand met een mooie pen wilt verrassen is het aan te raden om er eerst achter te komen of die persoon graag met een balpen, rollerball, vulpotlood of vulpen schrijft. Door te kijken naar de pennen die diegenen gebruikt tijdens het schrijven kun je zien of je een slanke pen moet uitzoeken of juist een dikkere pen. Als dat hebt achterhaald kun je kiezen voor het Franse merk Waterman, want het Waterman schrijfcomfort is in alle gevallen een succesvol cadeau.

Het juiste papier

Voor mensen die het prettig vinden om met een vulpen of balpen te schrijven, is ook de keus van het papier belangrijk. Met een balpen kun je op heel veel soorten papier schrijven, maar met een rollerball of vulpen is het belangrijk dat de inkt niet in het papier trekt. Als dat wel gebeurt lijkt het papier net een spons, en dan lijkt je handschrift rommelig en slordig. Om verzekerd te zijn van een goede kwaliteit papier kun je een schrijfblok aanschaffen. Die zijn in allerlei formaten leverbaar.