Caferacer uit de loods of webshop?

De cafe racer is er al een hele lange tijd. De sportieve praktische motor ontstond in de jaren zestig in Engeland toen rebelse tieners hun saaie ouders zat waren en expres veel geld en moeite gingen steken in standard motors pimpen en tunen. Vaak door onderdelen weg te halen of te vervangen door lichtere varianten. Dit alles om te zorgen dat de cafe racer snel genoeg was. Je kunt zulke cafe racers overal vandaag de dag vinden als nieuw model of als hoopje schroot die je 10e hands koopt. Maar wees gewaarschuwd. Voor onderdelen kun je het beste voor nieuwe gaan. Bestel het bij betrouwbare webshops zoals caferacerwebshop. Dan weet je dat je het beste uit je motor haalt en kun je met volle teugen genieten van je werk.

Ondergewaardeerde series

Café racers worden al tientallen jaren over de hele wereld geproduceerd. Yamaha en Honda bijvoorbeeld uit Japan en Ducati uit Italië. Elk heeft zijn voordelen en nadelen. Maar als je een ondergewaardeerd stukje motor geschiedenis in leven wilt houden moet je de bmw k series kopen. Cafe racers draait om pimpen en zelf werk er in steken dus wat boeit het nou dat sommige van die k series, motoren zijn die nooit gemaakt waren voor racen? Dat is toch juist de fun. Dat je zo een bmw k series koopt en dan er nog wat van kan maken. Toeristisch of niet, jij kan er wel een cafe racer van maken.

Motor met db killer

Probeer je dit voor te stellen. Het is een mooie zondagochtend in de stad. De kinderen zijn aan het spelen in de speeltuin terwijl opa en oma aan het genieten zijn van hun nalatenschap. Het enige geluid is dat van eenden en schatergelach. Maar plotseling verscheurd een uitlaat de rust en vrede en vluchten de eenden weg van opa en oma. Een beetje goeie cafe racer gaat behoorlijk snel maar dat maakt ook een hoop herrie. Maar als je een motor met db killer onderdeel installeert heb je dat probleem niet meer. Voor die arme eendjes en opa en oma is het toch het beste om je motor niet zo luid te maken. Straks denken ze dat je gevaarlijk bent ofzo.

Te veel series om uit te kiezen

Er is een groot probleem voor de beginnende cafe racer liefhebber. Welk serie van welke fabrikant kies je? Je kunt natuurlijk gaan voor de bmw motorcycle r100 maar wat nou als je in Italië op vakantie bent en je ziet een mooie kans recht voor je staan? Nou valt er veel te zeggen over de betrouwbaarheid van willekeurige 2e hands verkopers die je tegenkomt op vakantie in Italië dus misschien moet je dat sowieso niet doen. Maar dan doe je onderzoek en zie je dat de Japanse cafe racers het beste zijn. Wat moet je daar nou weer mee? Het antwoord is dat je gewoon al dat onderzoek moet negeren en in plaats daarvan moet gaan voor de eerste motor die je tegenkomt en die gewoon lekker pimpen. Ook al is het een bmw motorcycle r100.

Dit vind je misschien ook leuk...