Tips bij het verhuizen

Verhuizen is nog niet zo simpel als het lijkt. Het is een grote klus en waarschijnlijk heb je er niet heel veel zin in. Toch hoeft het verhuizen niet zo ingewikkeld te verlopen. Benieuwd hoe je het best jouw spullen kan laten verhuizen? Hieronder lees je een paar tips die zorgen voor een probleemloze verhuizing.

Hoeveelheid

Als eerst is het belangrijk om te bepalen wat en hoeveel je gaat verhuizen. Hierdoor weet je hoeveel verhuisdozen je nodig zal hebben. Dit is ook handig voor verhuisbedrijven, zo weten zij namelijk hoeveel mensen ze moeten inzetten en hoe groot de verhuiswagen moet zijn.

Administratie

Er zijn een aantal zaken die ook administratief geregeld moeten worden. Zorg voordat je begint met verhuizen dat dit al geregeld is. Voorbeeld van deze administratieve zaken zijn:

  • Inschrijven bij een nieuwe gemeente
  • Energieleverancier op de hoogte stellen van je verhuizing
  • Water, gas en licht regelen
  • Wijziging van adres doorgeven bij belangrijke instanties (bijvoorbeeld de belastingdienst)

Meten is weten

Ook erg handig is om te weten hoe lang en groot je meubels zijn. Het zou vervelend zijn als je erachter komt dat bijvoorbeeld de bank niet door de deur past. Het kan zijn dat je er achter komt dat je spullen via het dak naar binnen moeten. Belangrijk om er dan voor te zorgen dat je veilig en goed materiaal gebruikt om je spullen omhoog te hijsen. Je hijsogen laten keuren kan bijvoorbeeld bij: https://www.ekh.nl/nl/hijsogen.

Gooi oude spullen weg

Het kan soms lastig zijn om je oude spullen weg te gooien. Een verhuizing is hier wel het perfecte moment voor. Hoe meer je weggooit, hoe minder je hoeft mee te nemen en te sjouwen. Wellicht zorgt dit ook voor een frisse start in je nieuwe huis!

Scheiden van spullen

Het spreekt misschien voor zich, maar het is toch belangrijk om te benoemen. Zorg ervoor dat je breekbare spullen inpakt en in een aparte doos stopt. Leg de zware spullen natuurlijk onderin. Zorg er ook voor dat je brandbare spullen apart verhuist. Ook belangrijk dat je deze goederen niet inpakt!

Niets vergeten?

Het zou vervelend zijn als je dingen vergeet. Gebruik een checklist en vink alles af. Kijk voor de zekerheid ook nog even in je huis of er niks meer ligt. Niks vergeten? Dan kan de verhuizing beginnen!